Krizový potenciál regionu Svitavy - Kosinová, Iva (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato diplomová práce se zabývá popisem a hodnocením možných rizik, která mohou vzniknout na území regionu Svitavy. Jsou zde popsány rizika antropogenní (zapříčiněná člověkem) a rizika přírodní. V úvodní části jsou vysvětleny základní pojmy této problematiky. Potom je charakterizován okres Svitavy z hlediska geografické, demografické a ekonomické situace území. Další kapitola se zabývá konkrétními riziky, která v daném regionu hrozí a následuje analýza pokrytí území jednotkami požární ochrany.
Danger of potential crisis in Svitavy region
Keywords: Crisis Management; Integrated emergency system; emergency incidents; populations cover; Risks; threats; Krizový management; Integrovaný záchranný systém; Mimořádné události; Ochrana obyvatelstva; rizika; hrozby