Systém podpory SME ve vybraných zemích EU - Kešnerová, Petra (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce pojednává o systému podpory malých a středních podniků ve vybraných zemích EU. První kapitola obsahuje základní charakteristiku malých a středních podniků. Druhá kapitola se zabývá malými a středními podniky v regionální hospodářské politice v EU a v České republice, kde je dále analyzován systém podpory z EU a vliv malých a středních podniků na regionální rozvoj v České republice. Ve třetí kapitole je analyzován a následně komparován systém podpory malých a středních podniků ve vybraných zemích EU a to v ČR, na Slovensku, v Polsku, v Maďarsku a Rakousku. Poslední kapitola se zabývá vlivem ekonomických důsledků podpory malých a středních podniků pro podniky, pro jejich okolí, pro národní ekonomiky i pro ekonomiku celé EU.
The support system for SMEs in selected EU countries
Keywords: malé a střední podniky; regionální hospodářská politika; systémy podpory; ekonomické důsledky; small and medium-sized enterprises; regional economic field; support systems; economic conquences