Čerpání finančních zdrojů z fondů EU pro samosprávu - Mikysková, Libuše (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se zabývá problematikou čerpání finančních zdrojů z fondů EU s ohledem na samosprávu. Teoretická část popisuje Evropskou unii, její politiku hospodářské a sociální soudržnosti, fondy EU a jejich zaměření, možnosti samosprávy čerpat finanční prostředky z fondů, hodnocení jejich využití a předpoklady využití po roce 2007. V praktické části je uveden konkrétní příklad využití fondů EU v samosprávě a jeho zhodnocení.
Drawing on financial resources from the EU funds for a local government
Keywords: European Union; operational programs; cohesion policy; cross-frontier cooperation; Evropská Unie; Operační programy; politika soudržnosti; přeshraniční spolupráce