Prevence rizik souvisejících s používáním elektrochirurgických přístrojů - Langrová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2019)
Předložená diplomová práce se zabývá problematikou elektrochirurgie, která je nejpoužívanější chirurgickou technikou v současné operativě. Teoretická část diplomové práce se věnuje využívání elektrochirurgie v praxi, rizikům s ní spojených a preventivním opatřením pro její bezpečné používání. Průzkumné šetření bylo provedeno prostřednictvím zúčastněného pozorování a polostrukturovaných rozhovorů. Hlavním cílem bylo zjistit dodržování doporučených postupů pro bezpečnou práci s elektrochirurgickými přístroji. Praktickým výstupem této práce byla tvorba návrhu auditního listu.
Prevention of risks connected with the use of electrosurgical devices
Keywords: elektrochirurgické přístroje; rizika; prevence rizik; bezpečnostní opatření; electrosurgical devices; risks; risk prevention; safety measures