Fara v Sudslavě a její památková obnova - Přibylová, Věra (Univerzita Pardubice, 2019)
Předkládaná diplomová práce zpracovává historii barokní fary a celého jejího areálu v obci Sudslava. Věnuje se stavebnímu vývoji budovy fary od jejího vzniku až do současnosti, její obnově, přináší ucelený pohled na dějiny farnosti a představuje výrazné osobnosti mezi kněžími. Zabývá se rozborem hodnotných uměleckých děl, jejich ikonografickým popisem a prostřednictvím cenného souboru dochovaných historických divadelních kulis seznamuje se společenským životem v obci v 1. polovině 20. století.
The Parsonage of Sudslava and Its Heritage Conservation
Keywords: fara; Sudslava; baroko; Terezie Eleonora z Ugarte; památková obnova; kulisy; parsonage; Sudslava; baroque; Terezie Eleonora, the Countess of Ugarte; heritage conservation; theatrical scenery