Barevnost bylinných nálevů - Geissler, Stefanie (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce je zaměřena na bylinné nálevy. V první části práce byla vypracována rešerše věnující se jejich přípravě, skladování, pěstování a vlivu na zdraví. V experimentální části byly připraveny nálevy z vybraných bylin jejich extrakcí horkou vodou. Nálevy byly následně skladovány za různých podmínek. Byl sledován vliv skladovacích podmínek na barevnost těchto extraktů pomocí metody spektrofotometrie.
The colour of herbal infusions
Keywords: byliny; bylinné nálevy; byliny a vliv na zdraví; extrakce; barevnost; skladování; herbs; herbal infusions; herbs and the effects on health; extraction; colour; storing