Validace disoluční metody - Němec, Jan (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato práce je věnována problematice disolučních testů, které se používají jako lékopisné metody ve farmaceutickém průmyslu, pro zjištění rychlosti uvolňování účinné látky z pevných lékových forem za podmínek in vitro. Experimentální část se zabývá disolucí tabletové lékové formy, která jako účinnou látku obsahuje azitromycin. Součástí práce je validace disoluční metody, která zahrnuje ověření linearity, přesnosti, správnosti a selektivity.
Validation of dissolution method
Keywords: disoluce; validace; azitromycin; dissolution; validation; azitromycin