Výskyt kapnofilních bakterií v dutině ústní - Bohoňková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2024)
Teoretická část popisuje dutinu ústní, její části a mikroorganismy, které ji osídlují. Dále se práce zabývá onemocněním, které způsobují ústní bakterie, a především výčtem kapnofilních bakterií, které jsou součástí orální mikrobioty.
Occurrence of capnophilic bacteria in the oral cavity
Keywords: kapnofilní bakterie; dutina ústní; parodontitida; gingivitida; capnophilic bacteria; oral cavity; periodontitis; gingivitis