Emendatio - Verbesserung - Nápravamarginálie k problematice - Cach, Josef (Univerzita Pardubice, 1999)
Marginálie k problematice rozdílů v počátcích německé reformace a v díle J.A. Komenského. Studie k 500. výročí narození F. Melanchtona, která jako mezioborová a mezinárodní kapitolka z dějin filosofie hodnot vzdělání, vzdělávání a výchovy je věnována K. Schallerovi a F. Hofmannovi jako přátelům české vědy.
Keywords: pedagogika; Komenský, Jan Amos; Melanchton, Filip; reformace; Německo