Chirurgické řešení varixů a časné pooperační komplikace - Stýblová, Petra (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce podává informace o varixech dolních končetin, chirurgickém řešení a časných pooperačních komplikacích. Práce je rozdělena na část teoretickou a část výzkumnou. Teoretická část se zabývá anatomií a fyziologií žilního systému dolních končetin, diagnostickými metodami, chirurgickou léčbou a časnými pooperačními komplikacemi. Výzkumná část se zaměřuje na pacienty s onemocněním varixů. Zjišťuje, zda se varixy vyskytují častěji u žen než u mužů. Zkoumá také nakolik je vznik varixů ovlivněn věkem a zaměstnáním. Průzkum se také zabývá tím, zda jsou pacienti dostatečně informováni o průběhu pooperační péče.
Surgical treatment of varicose veins and early postoperative complications
Keywords: varixy dolních končetin; klasifikace varixů; operace varixů dolních končetin; pooperační komplikace; Varicose veins; classification Varicose veins; Varicose veins of the lower extremities surgery; postoperative complications