Význam automobilového průmyslu pro ČR - Krátký, Petr (Univerzita Pardubice, 2007)
Význam automobilového průmyslu v ČR se stále zvyšuje novými investicemi zahraničních investorů. Automobilový průmysl tvoří obrovskou část HDP a obchodní bilance. Cílem diplomové práce je analyzovat a implementovat všechny faktory ovlivňující automobilový průmysl v ČR, stanovit hodnotu celkového faktoru AU v ČR a bodu odchodu automobilových výrobců z ČR. K analýze faktorů ovlivňující AU je použita SWOT analýza, matice hodnocení IFE a EFE a Porterova analýza konkurenčních sil. K implementaci faktorů v AU je použita multikriteriální metoda bodového hodnocení, která poskytuje data k sestavení celkového faktoru AU v ČR. Určení bodu odchodu AU z ČR je závislé na implementaci faktorů ovlivňujících AU v ČR.
Importance of automotive industry for Czech Republic
Keywords: automobilový průmysl; SWOT analýza; HDP; Konkurence