Perovskitové pigmenty založené na struktuře SrTiO3 - Moťková, Petra (Univerzita Pardubice, 2018)
Hlavním cílem této diplomové práce je syntéza perovskitových pigmentů typu SrTiO3 dopovaných ionty lanthanoidů. Byly připraveny dvě řady pigmentů, jejichž složení vystihuje obecný vzorec SrTi1-xLnxO3, kde x = 0,05- 0,8 a Ln = Tb a Pr. U připravených pigmentů byl sledován vliv teploty kalcinace a rozsahu substituce na fázové složení pigmentů a jejich pigmentově-aplikační vlastnosti.
Perovskite pigments based on structure of SrTiO3
Keywords: Perovskit; anorganické pigmenty; fázová analýza; barevné vlastnosti; velikost částic; Perovskite; inorganic pigments; phase analysis; color properties; particle size