Some modern time frequency methods of noise and vibration analysis applied to rail transport - Smutný, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2000)
Tento příspěvek vysvětluje analýzu nestacionárních signálů s použitím okénkové Fourierovy transformace a transformace Wavelet. Obzvláště transformace Wavelet se jeví velmi nadějná pro analýzu zejména akustických a vibračních signálů.
Keywords: železniční doprava; kolejová doprava; Analýza; hluk; vibrace; nestacionární procesy; metody