Komparace vybraných statutárních měst - Stružová, Ilona (Univerzita Pardubice, 2004)
Komparace statutárních měst Pardubice a Hradec Králové, historický vývoj, charakteristika správy, působnost měst a městských obvodů.
Comparison of the selected statutory towns
Keywords: obecní zřízení; statutární města; Pardubice; Hradec Králové; městské obvody; veřejná správa