Problematika sociálně ohrožených rodin v Pardubickém kraji - Kapustová, Justýna (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se zabývá problematikou sociálně ohrožených rodin v Pardubickém kraji. Cílem práce bylo zmapovat pokrytí, funkčnost a přínos sítě sociálních služeb pro sociálně ohrožené rodiny. Práce je rozdělena na dvě části - část teoretickou a část průzkumnou. Teoretická část se zabývá sociálně ohroženými rodinami, metodou lokálního síťování a službami, které se zaměřují na pomoc sociálně ohroženým rodinám. V průzkumné části jsou rozebírána a hodnocena data získaná z průzkumu - dotazníkové šetření a jsou doplněna rozhovorem s ředitelkou sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi z jedné ze služeb, kde průzkum probíhal.
The issue of socially endangered families in the Pardubice Region
Keywords: multidisciplinární spolupráce; pracovníci v sociálních službách; sociální pracovníci; sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi; sociálně ohrožené rodiny; síťování; multidisciplinary cooperation; social workers in social services; social workers; social activation services for families with children; socially endangered families; networking