Generační úskalí v rámci adaptačního procesu v nelékařských zdravotnických povoláních - Prevužňáková, Anna (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se zabývá problematikou generačních střetů v rámci adaptačního procesu v nelékařských zdravotnických povoláních. Teoretická část práce popisuje začlenění nelékařských zdravotnických pracovníků do praxe, charakteristiku generací, oblasti generačních střetů a jejich překonávání. Průzkumná část diplomové práce byla realizována v nemocničním zařízení Libereckého kraje, jehož název není v této práci za účelem zachování ochrany osobních údajů uveden. S prosbou rozšíření elektronického strukturovaného dotazníku mezi nelékařské zdravotnické pracovníky tohoto nemocničního zařízení byli osloveni vedoucí pracovníci daných oddělení nemocnice. Hlavním cílem dotazníkového šetření bylo zjistit spokojenost respondentů v oblastech adaptačního procesu a výskyt generačních střetů během něj.
Generational pitfalls in the adaptation process in non-medical health professions
Keywords: adaptační proces; mentoring; generace; nelékařské zdravotnické povolání; nelékařský zdravotnický pracovník; generační střety; adaptation process; mentoring; generation; non-medical health profession; non-medical health worker; generational clashes