Analýza bankovního sektoru v hospodářství Československa a České republiky - Fridlová, Monika (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou bankovního sektoru v hospodářství Československa a České republiky. První část je věnována vymezení základních pojmů týkajících se bankovnictví. Druhá část práce je zaměřena na posouzení role bankovního sektoru na území bývalého Československa po roce 1945, dále na budování českého bankovnictví po vzniku samostatné České republiky v roce 1993 a poslední část zhodnotí současný stav českého bankovnictví.
Analysis of the Banking Sector in the Economy of the Czechoslovakia and the Czech Republic
Keywords: banky; bankovní sektor; Česká národní banka; Česká republika; Evropská unie; komerční bankovnictví; privatizace; banks; banking sector; Czech National Bank; Czech Republic; European Union; commercial banking; privatization