Vysvětlení základních pojmů pro předměty mechaniky: statiku, kinematiku, dynamiku, hydromechaniku, pružnost a pevnost na středních průmyslových školách - obor strojírenství - Jurašek, Michal (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce řeší vysvětlení základních pojmů v souladu s posledním vydáním ČSN ISO 31-1, ČSN ISO 31-3. Práce upozorňuje na význam správně stanovených výukových cílů a mezipředmětové vazby.
Keywords: pedagogika; veličiny; jednotky; mechanika; statika; kinematika; dynamika; hydromechanika; pružnost; pevnost; strojírenství; normy ISO