Analýza parametrů dvoumístných výcvikových kluzáků - Balaš, Adam (Univerzita Pardubice, 2025)
V bakalářské práci je představen základní výcvik SPL a dvoumístné výcvikové kluzáky používané výcvikovými organizacemi k základnímu výcviku SPL. Cílem práce je analyzovat dostupné dvoumístné kluzáky s cílem vybrat typy kluzáků nejvhodnější pro výcvik.
Analysis of Two-Seat Training Glider Parameters
Keywords: letadla; kluzáky; výcvik; osnova výcviku; výcviková organizace; letová příručka; konstrukce; aircrafts; gliders; training; training curriculum; training organization; flight manual; construction