Trolejové vedení a jeho dynamická interakce se sběračem - Krčma, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce se zaměřuje na matematický popis a dynamickou simulaci soustavy trolejové vedení - sběrač. Jako teoretický podklad řešení jsou použity integrální transformace, praktická realizace výpočtů probíhala v systému Matlab/Simulink. Výsledky jsou aplikovány na trolejová vedení používaná na SŽDC.
Contact line and dynamic interaction with pantograph
Keywords: trolejové vedení; integrální transformace; matlab; simulink; dynamické simulace; contact line; integral transformations; matlab; simulink; dynamic simulations