Zkoušení charakteristik tlumiče na dynamickém zkušebním stavu - Krupař, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2015)
V úvodu práce jsou popsány jednotlivé konstrukce tlumičů pérování. Hlavní náplní této práce je praktické zjišťování tlumících charakteristik tlumičů pérování pomocí demontážní metody na dynamickém zkušebním stavu. Součástí je také následné vyhodnocení těchto charakteristik a porovnání s charakteristikou tlumiče v bezvadném stavu.
Testing of shock absorber characteristics on the dynamic test bench
Keywords: tlumiče pérování; tlumící charakteristiky; diagnostika tlumičů; dynamický zkušební stav; shock absorbers; damping characteristics; diagnostics of dampers; dynamic test bench