Clostridium botulinum - Šestáková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato práce se věnuje charakteristice bakterie Clostridium botulinum. Zaměřuje se na využití botulotoxinu v medicínské oblasti i kosmetickém průmyslu. Popisuje případy pacientů s botulismem a představuje diagnostické metody detekce Clostridium botulinum nebo botulotoxinu.
Clostridium botulinum
Keywords: mikroorganismy; bakterie; Clostridium botulinum; C. botulinum; botulotoxin; botulismus; microorganisms; bacteria; Clostridium botulinum; C. botulinum; botulinum toxin; botulism