Monitoring venkovního prostředí - Riegr, Jan (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce se zabývá návrhem a realizací domácí meteostanice. Výstupní data jsou ukládána na lokálním médiu, odesílána na server a zobrazována na LCD displeji. V teoretické části jsou vybrány a popsány principy běžně užívaných snímačů v komerčně vyráběných meteostanicích. Seznam je doplněn i o další snímače, které jsou běžně dostupné a vhodné pro užití pro měření dané veličiny. Praktická část se věnuje realizaci meteostanice a jejího uvedení ve funkční celek. U každého snímače je znázorněno jeho zapojení a popsán způsob získání dat. Dále je popsán způsob vytvoření webového rozhraní pro přístup k aktuálním měřeným údajům pomocí jazyků HTML, PHP a kaskádních stylů CSS.
Outdoor environment monitoring
Keywords: meteostanice; Arduino; teplota; vlhkost; hluk; tlak; vítr; UV záření; weather station; Arduino; bus; temperature; humidity; noise; pressure; wind; UV radiation