Realizace regionálních individuálních vzdělávacích programů ve vybraném úřadu práce - Hejcmanová, Simona (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce se zabývá realizací regionálních vzdělávacích programů na Úřadě práce v Kolíně pořádané v roce 2009. V úvodních dvou kapitolách jsou objasněny základní pojmy týkající se úřadů práce a charakteristika okresu Kolín. Dále následuje kapitola o rekvalifikaci, která vysvětluje tento pojem a její sounáležitosti. V navazující části jsou analyzovány dva rekvalifikační kurzy a to Obsluha osobního počítače a individuální kurz Sociální poradce. V závěru práce jsou navržena doporučení ke zlepšení procesu projektování rekvalifikačních kurzů.
Realization of the regional individual educational projects in the selected employment service
Keywords: rekvalifikace; úřad práce; aktivní politika zaměstnanosti; retraining; employment agency; active employment policy