Dramatizace české literatury v repertoáru Východočeského divadla Pardubice - Fialová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce s názvem „Dramatizace české literatury v repertoáru Vý chodočeského divadla Pardubice“ se zabývá vývojem českého divadla po roce 1989 a také stručnými dějinami Východočeského divadla Pardubice. Dále se bude věnovat vymezení pojmů dramatizace, dramaturgie a dramaturg. Cílem práce je interpretace předlohy a následná analýza proměn poetiky na cestě mezi literárním dílem a jeho divadelní adaptací. Práce by rovněž měla osvětlit podíl české literatury na dramaturgickém plánu Východočeského divadla Pardubice v posledním dvacetiletí.
Dramatization of Czech Literature in the Repertoir of Pardubice Theatre
Keywords: Východočeské divadlo Pardubice; dramatizace; dramaturgové; režiséři; East Bohemian Theatre Pardubice; dramatization; dramaturgist; directors