Management IT oddělení v podniku - Mládková, Eva (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato diplomová práce se zabývá managementem IT oddělení v podniku. V práci je nejprve popsáno teoretické vymezení managementu podniku, jeho pojetí, úrovně, manažerské role leader a manažer a základní manažerské funkce. Následně je blíže specifikováno IT oddělení v podniku, jeho úloha a způsob začlenění v organizační struktuře a dále jsou popsány způsoby řízení projektů v IT oddělení. Poté následuje komparace stylů vedení, analýza začlenění IT oddělení v podnikové organizační struktuře v praxi, analýza nabídek zaměstnání na pozice vedoucího IT pracovníka, a nakonec je zjištěno, co IT pracovníky motivuje.
Management of IT department in a company
Keywords: informační technologie; řízení IT oddělení; motivace; požadavky na zaměstnance; benefity; začlenění IT; organizační struktura; information technology; IT department management; motivation; employee requirements; benefits; IT integration; organizational structure