Testování citlivosti mikroorganismů diskovou difuzní metodou - Konečná, Nela (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato diplomová práce je zaměřena na testování citlivosti antimikrobiálních látek diskovou difúzní metodou. Jejím cílem práce bylo zkrátit čas k získání výsledků, změnou podmínek v průběhu testování. Testováno bylo 5 kontrolních kmenů (Staphylococcus aureus Haemophilus influenzae, Pseudomonas aeruginosa, Streptococcus pneumoniae, Escherichia coli). Vyhodnocovány byly velikosti inhibičních zón antimikrobiálních látek po inkubační době 4, 5, 6, 7 a 24 hodin.
Disc diffusion method for antimicrobial susceptibility testing
Keywords: disková difúzní metoda; antibiotika; kontrolní kmeny; Staphylococcus aureus; Haemophilus influenzae; Pseudomonas aeruginosa; Streptococcus pneumoniae; Escherichia coli; disk diffusion method; antibiotics; control strains; Staphylococcus aureus; Haemophilus influenzae; Pseudomonas aeruginosa; Streptococcus pneumoniae; Escherichia coli.