Autonomní provoz asynchronního (indukčního) generátoru - Polanský, Jiří (Univerzita Pardubice, 2003)
Autor se v práci zaměřuje na problematiku autonomního provozu asynchronního (indukčního) generátoru - tedy generátoru, který pracuje do samostatné napájecí sítě. V práci je řešen matematický model asynchronního stroje a pomocí programu Matlab chování asynchronního stroje.
Antonomous operation of an asynchronous (induction) generator
Keywords: asynchronní motory; generátory; autonomní provoz; schémata; modely