Kvalita vody v umělých koupalištích, technologie úpravy a odběry vzorků - Vachová, Renáta (Univerzita Pardubice, 2015)
Cílem této práce je shrnutí problematiky při sledování a udržení nezávadné vody ve veřejných bazénech. Obliba plavání stále stoupá, věnují se mu osoby každého věku. Plavat začínají už děti v kojeneckém věku, plavání je vhodný druh pohybu i pro seniory. Pro sledování kvality vody jsou vybrány parametry, které nejlépe odrážejí chemické, fyzikální a mikrobiologické faktory, které by mohly ohrozit zdraví koupajících se osob. Součástí práce je uvedení jednotlivých částí recirkulační úpravy a přehled možných technologií při zajištění mikrobiologické nezávadnosti vody. Na vybraných plaveckých zařízeních jsem zpracovala statistický přehled výsledků stanovení jednotlivých ukazatelů kvality a případný způsob provedených nápravných opatření.
Water quality in artificial swimming pools, treatment technology and sampling
Keywords: swimming; water quality; treatment technology; microbiology; disinfection; filtration; kvalita vody; bazény; mikrobiologie; dezinfekce; filtrace