Dosti dobrá sestra - Ptáčková, Anna (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce se zabývá tématem Dosti dobrá sestra. Práce obsahuje teoretickou část zaměřenou na teoretické informace v oblasti ošetřovatelství, profesní role sestry, osobnostní předpoklady, prestiž sesterského povolání, vzdělávání sester a vnímání sestry v průběhu času. Teoretická část byla vypracována za použití dostupné literatury. Praktickou část tvoří kvantitativní průzkum a je v ní analyzováno dotazníkové šetření. Na dotazník odpovídali respondenti různých věkových kategorií. Z průzkumu vyplynulo, že pro všechny věkové kategorie je důležitá trpělivost, komunikativnost, profesionalita, šikovnost a schopnost získat si důvěru. Dále bylo zjištěno, že pouhých 11,32 % respondentů nebylo hospitalizováno.
Enough good nurse
Keywords: ošetřovatelství; profesní role sestry; osobnostní předpoklady; prestiž sesterského povolání; vzdělávání; dobrá sestra; vlastnosti; hospitalizace; věkové kategorie; nursing; professional role of nurse; personal prerequisites; prestige of the profession of a general nurse; education of nurses; good nurse; hospitalization; age categories