Možnosti využití supervize na krajském zdravotnickém operačním středisku - Vidlák, Erik (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce se zaměřuje na možnosti využití supervize na krajském zdravotnickém operačním středisku (KZOS). Práce se zabývá problematikou psychické zátěže operátorů tísňových linek, kteří jsou vystaveni náročným pracovním podmínkám a vysokému stresu. Teoretická část práce popisuje specifika práce operátorů, charakterizuje supervizi a její význam pro management i zaměstnance. Empirická část se věnuje analýze subjektivních pohledů operátorů na pracovní podmínky a na možnosti supervize, na základě čehož je formulován návrh optimální podoby supervize pro její případnou implementaci.
Possible use of supervision on regional rescue operation centre
Keywords: krajské zdravotnické operační středisko; operátoři; stres; supervize; supervizoři; syndrom vyhoření; tísňová linka; regional medical dispatch centre; operators; stress; supervision; supervisors; burnout syndrome; emergency line