Financial indicators of rentability on example of Czech banks in the period 1995-2002 - Mazák, Radek; Černohorská, Liběna (Univerzita Pardubice, 2004)
Příspěvek se zabývá analýzou finančních ukazatelů rentability, která byla provedena na bankách působících v České republice v letech 1995-2002. Finanční ukazatele rentability byly rozděleny do dvo skupin - pro stabilní banky a pro nestabilní banky, přičemž grafické znázornění finančních ukazatelů by mělo potvrdit předpoklad odlišného vývoje jednotlivých finančních ukazatelů pro skupinu stabilních bank a nestabilních bank.
Keywords: české banky; Finanční analýza; rentabilita