Zkušenosti s přidělováním kapacity na veřejně přístupných vlečkách - Nachtigall, Petr; Ježek, Jindřich; Široký, Jaromír; Matuška, Jaroslav; Šourek, David (Milan Sedlák, 2019)
Postupná liberalizace českého železničního trhu se nevyhnula ani vlečkám a provozovatelům dráhy, kteří zároveň jako svou hlavní činnost provozují drážní dopravu. Příspěvek uvádí základní změny, které přinesla novela Zákona o dráhách a také první zkušenosti Univerzity Pardubice, Dopravní fakulty Jana Pernera, jakožto přídělce kapacity na veřejně přístupných vlečkách a dráhách ve vlastnictví ČD, a.s.
Experience with Allocation on Private Sidings with Public Access
Keywords: liberalizace; veřejně přístupná vlečka; zařízení služeb; přídělce; Liberalization; Public siding; Public service; Allocator