Příprava a charakterizace elektrodových vrstev pro su-perkondenzátory - Demelová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku uhlíkových vrstev jako elektrodového materiálu pro superkondenzátory. V první řadě se práce zaměřuje na shrnutí problematiky superkondenzátorů jejich dělení a princip jednotlivých superkondenzátorů. Dále práce zahrnuje a popisuje uhlíkové materiály, které jsou používané jako elektrodové materiály především pro EDLC superkondenzátory. Hlavní částí této práce je příprava a testování jednotlivých uhlíkových materiálů z hlediska fyzikálních vlastností připravených funkčních vrstev. Poslední částí práce je shrnutí všech výsledků získaných z experimentální části.
Fabrication and characterization of electrode layers for supercapacitors
Keywords: superkondenzátor; dvouvrstvý kondenzátor; uhlíkové materiály; supercapacitors; double layer capacitor; carbon materials