Historický vývoj betléma v Hlinsku a stručné dějiny města Hlinska - Krejčová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce je zaměřena především na historií lokality zvané "Betlém". Pojednává nejen o samotném vzniku, ale věnuje se také zástavbě lokality a konstrukci jednotlivých objektů. Je zde zmíněn i demografický vývoj obyvatel od počátku 17. stol. do současnosti. Součásti práce je i dramatický vývoj lokality v druhé polovině 20. století Nakonec je uvedena dnešní podoba lokality a její kulturní využití včetně seznamu konaných akcí. V úvodu práce je zmíněna i krátká historie města Hlinska.
Historical Development of the Hlinsko Nativity Scene and a Brief History of Town Hlinsko
Keywords: Hlinsko; demografický vývoj obyvatelstva; dramatická situace ve 20. stol; zástavba; Hlinsko; population demographics; dramatic development; objects