Environmentální čidlo - Novák, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2025)
Tématem bakalářské práce je návrh a realizace environmentálního čidla pro monitorování kvality ovzduší ve vnitřních prostorách. Zařízení monitoruje klíčové parametry, jako jsou teplota, relativní vlhkost, koncentrace oxidu uhličitého, množství polétavých částic, koncentrace těkavých organických látek a atmosférický tlak. Naměřené hodnoty jsou zpracovány mikrokontrolérem, zobrazeny na displeji a současně odesílány do cloudové databáze. Teoretická část práce popisuje sledované parametry vzduchu a metody jejich měření, zatímco praktická část se zaměřuje na výběr komponent, návrh a konstrukci zařízení.
Environmental sensor
Keywords: mikrokontrolér; I2C; senzor; měření; ovzduší; microcontroller; I2C; sensor; measurement; air