Možnosti stanovení a specice chromu na uhlíkových pastových elektrodách - Foret, Petr (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá možnostmi detekce chromu na uhlíkových pastových elektrodách technikou stripping voltametrie. Po vyzkoušení čtyř postupů byl vybrán ten nejvhodnější, jenž byl dále testován. Po optimalizaci podmínek pak byla navržena jednoduchá metoda, která byla odzkoušena na analýzách vybraných vzorků.
Determination and speciation of chromium at carbon paste electrodes, possibilities and limitations
Keywords: chrom; uhlíkové pastové elektrody; stripping voltametrie; iontové páry