Význam řešení problematiky životního prostředí pro regionální rozvoj vybrané oblasti - Matějů, Pavla (Univerzita Pardubice, 1997)
Práce se zabývá řešením problematiky životního prostředí pro regionální rozvoj, konkrétně v městě Bakov nad Jizerou. Práce řeší sídelní útvar a jeho zájmové území.
Keywords: Životní prostředí; Regionální rozvoj; Bakov nad Jizerou; historie osídlení; chráněná území; rekreace