Komplexní restaurování starého tisku Georgica Curiosa z roku 1716 - Jadlovská, Anežka (Univerzita Pardubice, 2016)
Předmětem této bakalářské práce je komplexní restaurování starého tisku z roku 1716. Kniha pochází ze sbírek Muzea středního Pootaví ve Strakonicích. Jedná se o německy tištěnou knihu s titulem Georgica Curiosa. Autorem je rakousko-německý spisovatel Wolf Helmhardt von Hohberg. Georgica Curiosa je zemědělsky zaměřená encyklopeická příručka, kterou tvoří tři bohatě ilustrované svazky. Restaurovaným objektem byl svazek první. Bakalářská prce je koncipovaná jako rozšířená restaurátorská práce,jejíž nedílnou součástí je typologický popis, popis poškození, dále jednotlivé kroky restaurování, seznam materiálů a navrhované podmínky uložení. Velkou částí práce jsou textové obrazové přílohy, které doplňují text.
Restoration of the Georgica Curiosa from year 1716
Keywords: restaurování; konzervace; kniha; starý tisk; Georgica Curiosa; Wolf Helmhardt von Hohberg; mědirytina; restoration; conservation; book; old print; copper engraving