Integrace hendikepovaných lidí do pracovního života - Zeman, Ladislav (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato práce, která vychází z vlastního kvalitativního výzkumu, pojednává o problematice sociální rehabilitace v integračním centru pro osoby s postiženími a sociálními hendikepy. Zároveň popisuje, co obnáší samotná sociální rehabilitace a co skrze ní klienti získávají. V neposlední řadě práce odhaluje,jaké cíle mají osoby s hendikepem, které se účastní rehabilitace.
Integration of people with handicap to the working life
Keywords: sociální rehabilitace; sociální kontakt; adaptace; sociální hendikep; postižení; stigma; identita; normalita; social rehabilitation; social contact; adaptation; social handicap; disability; stigma; identity; normality