Datové schránky v České republice - Skřivánková, Miroslava (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zabývá klasifikací veřejné správy a její činností, dále reformami veřejné správy. Stěžejní část práce tvoří datové schránky, zavedené v ČR na konci roku 2009. Obsahem kapitoly datových schránek je legislativa, postup jejich zřizování a otázky bezpečnosti. Jsou zde předkládány problémy provázející zavádění datových schránek do provozu a jejich řešení, dále analýza využívání datových schránek v praxi.
Data boxes in the Czech Republic
Keywords: veřejná správa; datové schránky; reforma veřejné správy; public administration; data boxes; reform of public administration