Solventnost pojišťoven v České republice - Zmeškalová, Klára (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku solventnosti pojistitelů v České republice. Zabývá se jednak současným solventnostním režimem, tak také projektem Solvency II, který ho má v budoucnu nahradit. Součástí práce je hodnocení České pojišťovny, a.s. za pomoci vybraných ukazatelů solventnosti.
The solvency of insurance in the Czech Republic
Keywords: solventnost; solvency I; solvency II; Pojišťovny; Česká Republika; solvency; Insurance; Czech Republic