Daňové ráje a metody jejich využívání - Brabcová, Daniela (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se věnuje daňovým rájům a metodám jejich využití. V teoretické části práce jsou popsány druhy daňových rájů a možnosti, jak je mohou společnosti využít k minimalizaci svých daňových povinností. Dále jsou rozebírány druhy daňového plánování. V praktické části jsou metody využití daňového ráje aplikovány na mateřských a dceřiných společnostech a dále jsou porovnány daňové povinnosti i s ČR.
Tax Havens and Methods of Using Them
Keywords: daňový ráj; offshore; onshore; daňová optimalizace; daňové plánování; smlouvy o zamezení dvojího zdanění; tax haven; offshore; onshore; tax optimisation; tax planning; double taxation avoidance agreement