Modelové řešení dopravní infrastruktury v závislosti na rozsahu dopravního provozu - Brejcha, Radim (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato disertační práce zkoumá interakci mezi kapacitou dopravní infrastruktury a rozsahem dopravního provozu v železniční dopravě pomocí simulačních modelů. Řešenými problémy jsou kapacita dopravní infrastruktury a rozsah dopravního provozu s důrazem na kvalitu a stabilitu dopravního systému. Aplikační část je zaměřena na ověření navrhovaných algoritmů na trati Klatovy - Železná Ruda - Alžbětín.
Model solution of transport infrastructure depending on the extent of transportation service
Keywords: simulační modely; železniční doprava; kapacita dopravní infrastruktury; rozsah dopravního provozu; stabilita; simulation models; railway transportation; infrastructure capacity; scope of traffic; stability