Účetní uzávěrka a závěrka v obchodní společnosti - Trčková, Vendula (Univerzita Pardubice, 2020)
Předmětem bakalářské práce je vymezení jednotlivých úkonů a procesů souvisejících s účetní uzávěrkou a závěrkou ve vybrané obchodní společnosti. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vymezeny pojmy a průběh účetní uzávěrky a závěrky dle platné české legislativy. V praktické části je pak popsán průběh účetní uzávěrky a závěrky ve vybrané společnosti.
Financial closing & financial statements
Keywords: účetnictví; účetní uzávěrky; účetní závěrky; rozvaha; výkaz zisků a ztrát; accounting; financial closing; financial statements; balance sheet; profit and loss statement