Termická analýza sloučenin typu BixPr1-xFeO3 - Luxová, Jana; Šulcová, Petra (Česká společnost chemická, 2017)
V rámci této práce byly připraveny sloučeniny odpovídající chemickému složení BixPr1-xFeO3, kde x=0-0,3. Orthoferrity byly syntetizovány klasickou keramickou metodou, tj. za použití reakcí v pevné fázi pomocí kalcinace výchozích iniciačních směsí. Termické chování orthoferritu a jeho termická stabilita byly studovány metodami termické analýzy. Kalcinované prášky byly poté zkoumány jako anorganické pigmenty. Za tímto účelem byla testována velikost částic, fázové složení a dále byly studovány barevné vlastnosti prášků a pigmentů po jejich aplikaci do organického pojiva.
Thermal Analysis of Compounds Type of BixPr1-xFeO3
Keywords: Ferrity; DTA; termická stabilita; anorganické pigmenty; Ferrites; DTA; Thermal stability; Inorganic pigments