Aktuální problémy resocializační péče v Irské republice - Ramseidlová, Hana (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá systémem resocializační péče v Irské republice. Na základě analýzy dokumentů a odborných exkurzí ve třech vybraných organizacích popisuje jednak celkový systém resocializační péče v Irsku, jednak konkrétní resocializační činnosti a aktivity navštívených zařízení. Zvláštní důraz je kladen na aktuální problémy spojené s resocializační péčí v různých sférách.
Actual Problems of Resocialization care in Republic of Ireland
Keywords: resocializace; resocializační péče; Irská republika; irský vězeňský systém; detence; detenční škola Trinity House School; integrace přistěhovalců; společnost St Vincent de Paul; noční útulek St Peter´s Night Shelter; resocialization; resocialization care; Republic of Irealand; Irish prison system; detention; Trinity House School; integration of immigrants; Travellers; Meath Travellers Workshops Ltd; Society of St Vincent de Paul; St Peter´s Night Shelter