Romské ženy a reprodukční zdraví - Malá, Nikola (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce na téma Romské ženy a reprodukční zdraví je prací teoreticko-průzkumnou, přičemž teoretická část je zaměřena na původ a historii Romů, postavení romských žen v rodině, reprodukční zdraví a ochranu zdraví. Výzkumná část je zaměřena na zjišťování znalostí romských žen v oblasti gynekologické prevence, zda romské ženy plánují rodičovství a připravují se na těhotenství. Závěrem práce je prezentace výsledků z dotazníkového šetření a její závěrečné zhodnocení.
Roma women and reproductive health
Keywords: gynekologická prevence; reprodukční zdraví; romská rodina; romská žena; gynecological prevention; reproductive health; Roma family; Roma woman