Čeští konvertité k islámu v současnosti - Hicl, Pavel (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se zabývá českými konvertity k islámu v současnosti. Je pokračováním výzkumu, který proběhl před několika lety v rámci bakalářská práce. Zaměřuje se na změny v životech konvertitů, se kterými již proběhl výzkum a zaměřuje se na problematiku posilování a oslabování identit a role islámu v čase, socializační procesy v rámci islámu apod. Výchozí teorii práce je teorie sociálního konstruktivismu Petera L. Bergera a Thomase Luckmanna.
Czech Converts to Islam Today
Keywords: Islám; muslimové; konverze; dekonverze konvertité; identita; socializace; antropologie; odpadlictví; COVID-19; Islam; Muslims; conversion; deconversion; converts; identity; socialization; anthropology; apostasy; COVID-19