Využití aktivizačních metod na 2. stupni ZŠ v předmětu Chemie - Gutová, Dita (Univerzita Pardubice, 2021)
Práce se zaměřuje na aktivizační metody v předmětu Chemie na druhém stupni ZŠ. Cílem práce je uvést obecnou charakteristiku aktivizačních metod a následně shrnout důležité poznatky, pro tuto část práce bude použita metoda lineární rešerše. V další části práce se pomocí metody indukce, dedukce a abdukce vytvoří příklad formuláře pro přípravu výukové hodiny v předmětu chemie s využitím aktivizačních metod.
The use of activation methods at the 2nd stage of elementary schools in the subject of Chemistry
Keywords: vzdělávání; vývoj; rozdělení výuky; metody výuky; aktivizační metody; education; development; division of teaching; teaching methods; activation methods